2013. április 17., szerda

Apróléktokány puliszkával

Általában télen szoktuk készíteni a disznóvágások idején, amikor van friss kolbász és véres hurka. 

Hozzávalók:
Friss kolbász és hurka, 4-5 hagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kb. 2 ujjnyi vastagra szeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és lefödve puhára főzzük. Amikor a kolbász megfőtt hozzáadjuk a feldarabolt hurkát és pár perc alatt elkészítjük. Puliszkával vagy friss házikenyérrel és sós uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....