2013. április 17., szerda

Apróléktokány puliszkával

Általában télen szoktuk készíteni a disznóvágások idején, amikor van friss kolbász és véres hurka. 

Hozzávalók:
Friss kolbász és hurka, 4-5 hagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kb. 2 ujjnyi vastagra szeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és lefödve puhára főzzük. Amikor a kolbász megfőtt hozzáadjuk a feldarabolt hurkát és pár perc alatt elkészítjük. Puliszkával vagy friss házikenyérrel és sós uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...