2013. április 29., hétfő

Malacpecsenye medvehagymás túrókrémmel




Hozzávalók:
1 kg bőrös malaccomb, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 dl fehérbor, zsír.
A túrókrémhez:
5 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 1 evőkanál apróra vágott medvehagyma, só, fehér darált bors.
Körethez: főtt krumpli, rizs
Elkészítése:
A malaccombot megmossuk, szeletekre vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. Egy mély sütőedénybe rakjuk, megszórjuk fokhagymával, zsírt teszünk az edénybe és 1 dl vizet aláöntünk. Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe kb. egy órát sütjük. Ezután  megforgatjuk a hússzeleteket, meglocsoljuk a borral és fólia nélkül, zsírjával néha meglocsolva szép pirosra, ropogósra sütjük.
A túrót krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk a medvehagymát, sózzuk és kevés fehér borssal fűszerezzük. Ha túl sűrű lenne, kavarjunk még hozzá tejfölt vagy tejszínt. Főtt krumplival, párolt rizzsel és a túrós tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...