2013. április 17., szerda

Medvehagymás-tejszínes csirkemell


Hozzávalók: 
50 dkg csirkemell, 2 dl főzőtejszín, reszelt sajt, só, bors, csirke fűszerkeverék, kevés liszt, néhány levél medvehagyma, olaj a sütéshez, 25-30 dkg rizs.
Elkészítése:
A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk, befűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A rizst sós vízben megfőzzük. Az elősütött hússzeleteket csíkokra vágjuk, összekavarjuk a főtt rizzsel, belekavarjuk a reszelt sajtot és az apróra vágott medvehagymát. Egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a főzőtejszínt, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!Finom íze lehet! Máris mentem...

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...