2013. április 17., szerda

Óvári sertésszelet


Hozzávalók:
személyenként 1-2 sertésszelet, ugyanannyi szelet sajt, szeletelt sonka, csiperke, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, liszt, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket befűszerezzük, lisztbe forgatjuk és kevés olajon kissé megsütjük. Az elősütött hússzeleteket egy kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé helyezzük, ráhalmozzuk a párolt gombát és a csíkokra vágott sonkát, majd minden hússzeletet egy szelet sajttal beborítunk. Előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtot. Sült krumplival, rizibizivel tálaljuk. 
Csirke- vagy pulykamellel is elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...