2013. április 30., kedd

Zúzabecsinált



Hozzávalók:
50 dkg pulyka- vagy csirkezúza , 1 hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg zeller, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 kanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kanál zsír vagy 2-3 evőkanál olaj, só, bors, házi ételízesítő vagy 2 db húsleveskocka.
Elkészítése:
A zúzát jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Hideg vízben főni tesszük,
a habját leszedjük. Sózzuk, borsozzuk, illetve belekeverjük az ételízesítőt. Amikor a zúza félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldséget és készre főzzük (a paradicsomot valamivel később adjuk hozzá).
A zsiradékon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd félrevesszük a lángról, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1 pohár vízzel és a leveshez adjuk. Jól összeforraljuk, tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...