2013. május 9., csütörtök

Eperkrémes muffin




Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 tojás, 14 dkg porcukor, 1 dl olaj, 3 dl joghurt vagy tejföl, 1 teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, csipet só, mandulaforgács
a krémhez: 1 dl tejszín, 10 dkg ricotta vagy tehéntúró, 6 dkg porcukor,
a díszítéshez: eper
Elkészítése:
A tojást kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, belekavarjuk a citromhéjat meg a citromlével felhaboztatott sütőport. Jól elkavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és csipet sót. A muffin formákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2 evőkanálnyit). Ebből az adagból 12 muffin lesz. Megszórjuk mandulaforgáccsal és 170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt felverjük, belekavarjuk a ricottát vagy a túrót és a cukrot. Néhány epret villával összetörünk és a krémhez kavarjuk. A muffinok tetejét levágjuk, krémet kanalazunk rá, majd eperszeletekkel díszítjük. Visszahelyezzük a tetejét és akár azonnal is kínálhatjuk.

2 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Nagyon fincsi lehet, köszönjük a receptet!

Juci írta...

Hű, de mutatósak!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...