2013. május 22., szerda

Sült sertéshasaalja labodamártással



Hozzávalók:
50 dkg sertéshasaalja, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 csokor friss  laboda, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 dl zöldségleves, só, bors, 1-2 evőkanál citromlé, 1-2 főtt tojás.
Elkészítése:
A hasaalját felszeleteljük, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, és 2-3 órára hideg helyre tesszük.
A labodát jól megmossuk, megtisztítjuk, a leveleket a száráról leszedjük, apróra vágjuk, majd kevés zsíron megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a zöldséglevessel, és kissé összefőzzük. Amikor szép simára főtt a mártás hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.
A húst grillen vagy serpenyőben megsütjük, majd a labodamártással és főtt tojással tálaljuk.
A laboda helyett sóskával is készíthetjük. Főzeléknek ugyanúgy elkészíthetjük mint a spenótot, és tükörtojással vagy sült kolbásszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....