2013. május 28., kedd

Zöldborsós-sárgarépás sertéskaraj


Hozzávalók:
60 dkg szeletelt bőrös sertéskaraj, 25 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 5 dkg vaj, olaj, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:

A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. A vajban megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük. A hagymát apróra, a sárgarépát karikára vágjuk. Kevés olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Lefedve, saját levében, kis lángon pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt pároljuk puhulásig. Ezután beletesszük a hússzeleteket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk. 

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Igazi tavaszi husi! Nagyon guszta és könnyed!

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, friss tavaszi színekkel :)

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....