2013. június 1., szombat

Csirkecomb sóskaszósszal


Hozzávalók:
Személyenként 1 db csirkecomb, 2-3 gerezd fokhagyma, 25 dkg sóska, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1-2 dl húsleves, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 teáskanál cukor, só, olaj.
Elkészítése:
A csirkecombot befűszerezzük sóval és borssal, megszórjuk zúzott fokhagymával, és néhány órára hűtőbe tesszük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ráöntjük a csirkecombra és kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.
A sóskát alaposan megmossuk, a levélszárakat lecsipkedjük, és apróra vágjuk. Egy lábosban felforrósítjuk a zsírt, beletesszük a sóskát, és fedő alatt pépesre pároljuk. Zsírjára sütjük, rászórjuk a lisztet, és feltöltjük húslevessel. Sűrűre főzzük, cukorral, sóval, borssal ízesítjük. A tojássárgáját elkavarjuk a tejföllel, és a sóskához kavarjuk. Sült csirkecombbal és bundás kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...