2013. június 16., vasárnap

Kati tészta

Kati rumos tésztája a gyerekkorunk egyik kedvenc sütije volt.  Igazi finom sütemény, névnapra, születésnapra gyakran készítjük.

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 15 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg cukor, 3 tojássárga, 2 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, csipet só. 
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és gáztepsi hátán 3 lapot sütünk.
Krémhez: 1 dl tej, 1/2 dl rum vagy rumaroma, 2 evőkanál barack lekvár, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor.
Egy lapot a tejbe morzsáljuk, hozzáadjuk a rumot, belekavarjuk a kétféle cukrot, a barack lekvárt, a kakaót, és a vajat. Jól krémesre kavarjuk és a két lap közé kenjük.
A mázhoz:
3 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a tészta tetejére kenjük. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákavarjuk a tejszínt és kissé összeforraljuk. 
A csokoládé mázat a habra csurgatjuk, és vékony késsel megmintázzuk. Egy éjszakára hideg helyre tesszük. 

3 megjegyzés:

Márti írta...

Hmm, már többször ettem, de még nem sütöttem, így elviszem a receptet és kipróbálom! köszi :)

Aleda írta...

Ebből gyerekkoromban egy életre ettem magam:) Azok a rózsák !!!:)

Chef Viki írta...

Jaj de jó!!! Nemrég vendégségben ettem ilyet - szégyentelenül sokat :-)))

Köszi a receptet!!!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....