2013. június 25., kedd

Kukorica-krémleves


Hozzávalók:
1 doboz kukoricakonzerv, 1 hagyma, 1-1 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér, 4 dkg vaj, 3 cikk fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 tojássárga, pirított zsemlekocka, kevés citromlé, só, fehér őrölt bors.
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zúzott fokhagymát. A kukoricakonzervet lecsepegtetjük, majd a párolt zöldséghez adjuk. Feltöltjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével ízesítjük. Jól átforraljuk, majd szitán áttörjük vagy botmixerrel pürésítjük.. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és az áttört levessel lassú tűzön óvatosan átmelegítjük. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...