2013. június 23., vasárnap

Lecsós szelet


Hozzávalók:
50-60 dkg sertéskaraj vagy marhahús, 4-5 paprika, 3 hámozott paradicsom, 2 hagyma, 5 dkg füstölt szalonna,  zsír vagy olaj, liszt, pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A húsokat felszeleteljük, jól kiklopfoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk, és kevés zsiradékon hirtelen megsütjük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és 20-30 perc alatt puhára pároljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk, a paprikát csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikát. Amikor a paprika félig megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és néhány perc alatt puhára pároljuk. A lecsót a húshoz adjuk, összeforraljuk, és főtt tésztával, párolt rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...