2013. június 24., hétfő

Gombás lecsó

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a lecsót. Persze leginkább tavasszal és nyáron, amikor friss alapanyagokból készíthető, nagyon finom ez a gombás változat.

Hozzávalók:
50 dkg zöldpaprika, 25 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 3-4 paradicsom, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, pirospaprika, őrölt bors, só, kevés reszelt sajt(elhagyható).
Elkészítése:
A szalonnát kis kockára vágjuk, majd a zsírját kisütjük. A hagymát apróra vágjuk, és a szalonnazsíron üvegesre pároljuk. A paprikát csíkokra, a paradicsomot apróra vágjuk. A paprikát a hagymához adjuk, megszórjuk pirospaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, ekkor beletesszük a paradicsomot és a felszeletelt gombát. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és puhára főzzük. Amikor megfőtt, belekavarjuk a reszelt sajtot, és forrón tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...