2013. június 6., csütörtök

Vegyes nyárs háromféle mártogatóval


Hozzávalók:
50 dkg sertéstarja, 2 kisebb tök vagy cukkini, szalonna, 1 paprika, 1 hagyma, só, bors, 2-3 gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A tarját felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük, apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A hagymát, paprikát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A cukkinit szeletekre, a szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk. A tarját kockára vágjuk, majd a szalonnával és a zöldségekkel felváltva nyársakra húzzuk. Forró faszénparázs fölött megsütjük, azonnal tálaljuk.
A fokhagymás mártogatóhoz: 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl joghurt, olívaolaj, só.
A római köményes mártogatóhoz: 2 dl joghurt, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, só, őrölt fehér bors.
A kapros mártogatóhoz: 1 evőkanál majonéz, 1 dl joghurt vagy tejföl, 2-3 szál friss kapor, só.

A mártogatóhoz a hozzávalókat összekavarjuk, és amíg a nyársak elkészülnek hűtőben tároljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ezt most nagyon megenném :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Gratulálok a megjelenéshez! Nagyon guszta, igazi nyári eleség! Jöhetne!!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...