2013. július 26., péntek

Barackkompót


Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségű érett, de kemény barack. 8 dl-es befőttesüvegek, üvegenként 4 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A barackot megmossuk, négybe vágjuk, és az üvegekbe rakjuk. Feltöltjük vízzel, majd a vizet leöntjük, és üvegenként 4 evőkanál cukorral szirupot főzünk. Forrón a barackra öntjük. Az üvegeket lekötjük, egy konyharuhával kibélelt lábasba rakjuk, vízzel feltöltjük és 30-40 perc alatt kidunsztoljuk. A lábast a tűzről levéve, letakarva hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...