2013. július 26., péntek

Barackkompót


Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségű érett, de kemény barack. 8 dl-es befőttesüvegek, üvegenként 4 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A barackot megmossuk, négybe vágjuk, és az üvegekbe rakjuk. Feltöltjük vízzel, majd a vizet leöntjük, és üvegenként 4 evőkanál cukorral szirupot főzünk. Forrón a barackra öntjük. Az üvegeket lekötjük, egy konyharuhával kibélelt lábasba rakjuk, vízzel feltöltjük és 30-40 perc alatt kidunsztoljuk. A lábast a tűzről levéve, letakarva hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...