2013. július 26., péntek

Barackkompót


Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségű érett, de kemény barack. 8 dl-es befőttesüvegek, üvegenként 4 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A barackot megmossuk, négybe vágjuk, és az üvegekbe rakjuk. Feltöltjük vízzel, majd a vizet leöntjük, és üvegenként 4 evőkanál cukorral szirupot főzünk. Forrón a barackra öntjük. Az üvegeket lekötjük, egy konyharuhával kibélelt lábasba rakjuk, vízzel feltöltjük és 30-40 perc alatt kidunsztoljuk. A lábast a tűzről levéve, letakarva hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...