2013. július 17., szerda

Csirkemell szegfűgombaszósszal

Hús mellé, de akár tésztafélékhez, rizshez vagy puliszkához is nagyon passzol ez a finom gombaszósz. 

Hozzávalók (4 személyre):
2 egész csirkemell, 50 dkg szegfű- vagy laskagomba, 1 hagyma, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál vaj, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, zsír vagy olaj a sütéshez, só, bors.
Elkészítése:
A csirkemellet sóval, borssal befűszerezzük,  pár órára hűtőbe tesszük.
A gombát megpucoljuk, jól megmossuk, majd kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát és a fehérbort, kissé összefőzzük. A tejfölt vagy tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
A csirkemellet lisztbe forgatjuk, majd forró zsíron vagy olajon megsütjük. Forrón, a gombaszósszal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....