2013. július 26., péntek

Kukoricapehelyben sült csirkemell majonézes zöldbabsalátával


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 tojás, 10-15 dkg kukoricapehely, liszt, só, bors, petrezselyemzöld, zsír vagy olaj a sütéshez.
A körethez: 50 dkg zöldbab, 1 szál zöldhagyma, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, kb. 2 cm-es darabokra tördeljük, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd kihűtjük. A tojássárgájából a mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, hozzáadjuk a tejfölt, belekavarjuk a kihűlt zöldbabot és az apróra vágott zöldhagymát, petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk és hűtőszekrénybe tesszük.
A kukoricapelyhet kissé elmorzsáljuk, majd összevegyítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. A húst felszeleteljük, sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe, felvert tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk, forró zsiradékban megsütjük. A megsült csirkemellet a zöldbabsalátával tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...