2013. július 6., szombat

Ordás málnatorta


Hozzávalók a piskótához:
2 tojás, 5 dkg cukor,  2 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Az ordakrémhez: 25 dkg orda, 2,5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor.
A málnakrémhez: 30 dkg málna, 5 dkg cukor, 1 evőkanál zselatinpor.
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és a keményítőt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A málnát elkeverjük a cukorral, hozzákavarjuk a zselatint, és lassú tűznél kissé felmelegítjük. Hagyjuk kihűlni.
Az ordát simára keverjük a kétféle cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az ordakrémhez kavarjuk.

A piskótát megkenjük a málnakrémmel, rákanalazzuk az ordakrémet, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Friss málnával, tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...