2013. július 6., szombat

Sült csirkecomb ribizlimártással és tejfölös krumplival


Hozzávalók 4 személyre:
6-8 csirkecomb, só, bors, zsiradék.
A körethez: 60-70 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors.
A ribizlimártáshoz: 50 dkg piros ribizli , 1 evőkanál vaj vagy zsír, 1 evőkanál liszt, 5-6 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, só.
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük, hőálló edénybe helyezzük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, ráöntjük a combokra, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedő nélkül pirosra sütjük.
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a krumplit, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és kissé összeforraljuk.
A megmosott, leszemezett ribizlit felforraljuk kevés vízben, hozzáadjuk a cukrot, és kissé megsózzuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl vízzel, és kis lángon simára keverjük. Belekavarjuk a tejfölt, hozzáadjuk a ribizlit, és kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem sűrűsödik.

A sült csirkecombot a tejfölös krumplival és a ribizlimártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...