2013. augusztus 26., hétfő

Eszterházy-csirkerostélyos vajas galuskával


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 evőkanál liszt, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg zellergumó, 1 kisebb cukkini, 20 dkg karfiol, 2-3 dl tejföl, vaj, petrezselyemzöld, 1 teáskanál mustár, citrom, 2 dl húsleves, csipet cukor, só, bors, zsír.
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. A zsírt felforrósítjuk, a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, felöntjük a húslevessel és puhára pároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Vajat forrósítuk, beletesszük a zöldségeket, sóval, borssal fűszerezzük, és megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, a levébe keverjük a mustárt, a tejfölt, citromlével, és csipet cukorral ízesítjük, sűrűre forraljuk. Tálaláskor tányérra halmozzuk a húst és a zöldségeket, meglocsoljuk a mártással, köretnek vajas galuskát adunk mellé, tejföllel tálaljuk.
A vajas galuskához:
20 dkg liszt, 4 tojás, 6 dkg vaj.
A galuskához a tojásokat felverjük, a liszttel simára keverjük, és megsózzuk. A galuskatésztát fövő vízbe szaggatjuk, pár percig főzzük, majd leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük. A vajat felolvasztjuk, beleforgatjuk a galuskát és forrón tálaljuk.

1 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon jól néz ki ez a finomság!