2013. augusztus 1., csütörtök

Zöldbabos csirkeragu


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemell, 50 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 hámozott paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, házi ételízesítő, olaj, tejföl.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A húst csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk, sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. A paradicsomot kockára vágjuk, majd belekavarjuk a húsraguba. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz adjuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

A FB.-on már sikerült rákattannom. Nagyon guszta étel. Imádom a zöldbabot...

marisz57 írta...

Ezt nagyon szeretném, ki is próbálom!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...