2013. szeptember 29., vasárnap

Bordás kel húsgombóccal

Egy nem mindennapi receptet hoztam, felénk a bordás kelt (pak choi) nem igazán ismerik. A  bordás kel leginkább a mangoldhoz hasonlít, levélnyelét és a levelét is fogyasztják. Salátának, levesnek, köretnek vagy főzeléknek is elkészíthetjük. Ez a húsgombócos változat nagyon finom, és gyorsan elkészíthető egytálétel.

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált hús, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, só, bors, 3-4 bordás kel, 2 hámozott paradicsom, zsemlemorzsa, olaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A darált húst összekeverjük a tojással, a párolt hagymával, a zúzott fokhagymával, rizzsel, és kevés zsemlemorzsával. Sóval, borssal fűszerezzük, vizes kézzel gombócokat formázunk. A bordás kelt enyhén sós vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd csíkokra vágjuk. Egy tűzálló tálat kiolajazunk, majd az összevágott bordás kelt belerétegezzük a hámozott paradicsommal. Rárakjuk a húsgombócokat, és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva megfőzzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Jó ég nem is hallottam erről a bordás kelről, látni sem láttam soha, olyan íze van mint a kelkáposztának???
Úgy örülök, hogy megint tudok neked írni, jó darabig nem tudtam, ki tudja miért?:-)))))