2013. szeptember 29., vasárnap

Lestyános gombaleves


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gomba (csiperke, vargánya), 1-2 krumpli, 1 kisebb hagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, só, bors, petrezselyemzöld, lestyán, olaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a hagymához adjuk. Kissé összepároljuk, megszórjuk pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel.  Felöntjük vízzel, beletesszük a kockára vágott krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, és puhára főzzük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és besűrítjük vele a levest. Kissé összeforraljuk, megszórjuk az apróra vágott lestyánnal, majd forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....