2013. szeptember 29., vasárnap

Sajtos puffancs zöld fűszeres mártogatóssal


Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
7 dkg liszt, 6 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 0,5 dl olívaolaj, csipet só, bors, fűszerpaprika, olaj a sütéshez.
A mártogatóshoz:
2 dl joghurt vagy tejföl, friss bazsalikom, oregánó, petrezselyemzöld, zöldhagyma, só, bors.
Elkészítése:
A mártogatóshoz a zöld fűszereket apróra vágjuk, majd a joghurtba kavarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és hideg helyre tesszük.
A puffancshoz 1,5 dl vizet összeforralunk az olívaolajjal, levesszük a tűzről, belekavarjuk a lisztet, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, ekkor belekavarjuk a tojásokat, a sajtot, és a fűszerpaprikát. Sóval, borssal ízesítjük. Olajat hevítjük, majd a tésztát teáskanállal a forró olajba szaggatjuk. Aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, és a zöld fűszeres mártogatóssal tálaljuk.


1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Jaj, de fincsi lehet! Imádom a puffancsokat. Jöhet édesen vagy sósan. Nagyon guszta!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....