2013. október 9., szerda

Cigánypecsenye


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéstarja, 8 szelet füstölt szalonna, 5-6 cikk fokhagyma, só, bors, olaj, pirospaprika, hagyma a tálaláshoz
Elkészítése:
A zúzott fokhagymát összekeverjük néhány evőkanál olajjal. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd jól bekenjük a fokhagymás olajjal, 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Rostélyon, vagy előmelegített 200 fokos sütőben a húst megsütjük, időközben gyakran megkenjük a maradék fokhagymás olajjal. A szalonnát a bőréig bevagdossuk, egy serpenyőben megsütjük, majd a végét pirospaprikába mártjuk.
Minden szelet húsra egy-egy szelet sült szalonnát helyezünk, karikára vágott hagymával díszítjük, sült krumplival, és salátával tálaljuk.

Tipp: a hagymakarikákat ropogósra süthetjük a szalonnazsírban, és úgy is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...