2013. október 11., péntek

Fokhagymás csirkecomb


Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkecomb, 4-5 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj vagy zsír, 2 dl húsleves, 1 dl tejföl, só, bors
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk, majd forró zsiradékon mindkét oldalukat kissé megsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, belekavarunk egy evőkanál lisztet, aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük a húslevessel, beletesszük a csirkecombokat, és lefödve puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. Krumplival, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. Savanyúságot kínálunk mellé.

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nyamm-nyamm, ez nagyon finom lehet! Vittem is! :o)

sedith írta...

Nagyon jól néz ki! MÁr megcsodáltam. Biztos isteni si. :)

Vicuska írta...

Hasonlót szoktam készíteni, tetézve egy kis reszelt sajttal, ez nagyon finom!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....