2013. október 30., szerda

Fokhagymás csirkeleves


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, citromlé, só, bors.
Elkészítése:
A sárgarépát karikára, a hagymát apróra vágjuk, majd az olajon kissé megpirítjuk, vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a zöldséghez adjuk. Beletesszük a  babérlevelet meg az apróra vágott fokhagymát, készre főzzük. A lisztet a tejföllel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük a levest, végül citromlével ízesítjük. Tálaláskor csípős paprikát szeletelünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...