2013. október 4., péntek

Fokhagymával töltött szilva


Hozzávalók:
4 kg magvaváló szilva, fokhagyma (2 fej), 50 dkg cukor, 2 dl ecet, 1,2 liter víz, citromhéj, 1 kávéskanál szalicil.
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, ha nagyok félbevágjuk, vagy a végein kissé megvágjuk a késsel, és kinyomjuk belőle a magokat. Minden szilvába a mag helyére egy-egy cikk fokhagymát nyomunk. Befőttesüvegekbe rakjuk.
A vizet az ecettel felforraljuk, majd egy darab citromhéjjal és a cukorral szirupot főzünk, amíg a cukor teljesen elolvad, ekkor belekavarjuk a szalicilt. A szirupot a szilvára öntjük, lekötjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez tulajdonképpen egy savanyúság féle??? Erről sem hallottam még, érdekesnek látszik:-)))))

Szentmocsári írta...

Ez nagyon izgalmas. De, mi is lesz belőle?

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...