2013. október 9., szerda

Zöldparadicsom-lekvár


Hozzávalók:
2.5 kg zöld paradicsom, 1 kg cukor, 2 citrom, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 kávéskanál só.
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk, és kb. fél órát főzzük, amíg levet enged. Ekkor beletesszük a cukrot, a citrom héját és levét, majd fedő nélkül lassú tűzön 2-3 órát főzzük. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, majd további 20 perc alatt készre főzzük. Sült húsok mellé nagyon finom.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Sajnos, az idén erről lemaradtam:( a felesleges zöldparadicsomot a Tesómnak adtam. Amit persze, nem bánok. Neki nem volt. De majd jövőre!:)

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....