2013. november 7., csütörtök

Csirkés gombás palacsinta


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 1 hagyma, 1 kisebb paprika, 2 cikk fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, kissé összepirítjuk, majd beletesszük a kockára vágott csirkemellet. A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és a zúzott fokhagymával. Kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk az apróra vágott gombát, majd készre főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük vele a csirkemellet. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A palacsintákra halmozunk a húsraguból, majd petrezselyem- vagy zöldhagymaszárral batyuvá kötjük össze. Kevés szószt kanalazunk a tányérra, ráhelyezzük a batyukat, és forrón tálaljuk.
Tipp: csirkehús helyett sertés- vagy vadhúsból is készíthetjük.


Palacsintatészta
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
25 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 3 dl tej, 2 dl ásványvíz, csipet só, 1-2 evőkanál olaj a palacsintasütő kenéséhez. 
Elkészítése:
A tojásokat az olajjal egy habverővel elkavarjuk, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a tejet és a sót, sima masszát keverünk belőle, majd az ásványvízzel hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, mindkét oldalukon megsütjük a palacsintákat, majd ízlés szerint megtöltjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...