2013. november 9., szombat

Darált hússal töltött palacsinta




Hozzávalók 4 személyre:
1 adag palacsinta, 50 dkg darált hús, 3 dl paradicsomlé, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, bors, oregánó, bazsalikom, só, 1 kávéskanál cukor, olaj, vaj.
Besamelmártás: 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, szerecsendió.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Miután a hús kifehéredett, hozzáadjuk a paradicsomlevet meg a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd kevés cukrot, oregánót, és bazsalikomot keverünk bele. Az egészet jól összeforraljuk.
A besamelmártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel, sóval meg szerecsendióval ízesítjük.
A palacsintákat megtöltjük a húsos raguval, és feltekerjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk , belerakjuk a töltött palacsintákat, megszórjuk reszelt sajttal, és leöntjük a besamelmártással. Forró sütőben szép pirosra sütjük, majd forrón tálaljuk. 
Csípős paprikát kínálhatunk mellé.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Á, már tudom mit fogok délután sütni...Azt a mindenit, de jól néz ki!!!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....