2013. november 19., kedd

Linzerkarika




Hozzávalók: 
30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 db tojássárgája, reszelt citromhéj , csipet só
továbbá: baracklekvár, darát dió, porcukor
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második karika közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk.  Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A diós linzerhez a lyukas karikákat megkenjük felvert tojásfehérjével, majd cukros dióba mártjuk és úgy sütjük.
A megsült linzerkarikákat baracklekvárral összeragasztjuk.

2 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon szépek! :) Az egyik kedvenc aprósütink. :)

Judit Péter írta...

Köszi szépen, nálunk is nagy kedvenc :)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...