2013. november 13., szerda

Nyúlpörkölt petrezselymes galuskával


Hozzávalók 4 személyre:
1-1,5 kg-os nyúl , 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 zöld húsú paprika, 1 hámozott paradicsom, 2 sárgarépa, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A nyúlhúst feldaraboljuk, majd egy fazékban vizet forralunk és a húsra öntjük, 15-20 percig állni hagyjuk, ekkor leöntjük a vizet a húsról. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával meg az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hús kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott paprikát,
és a kocára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 evőkanál vizet öntögetve alá pörköljük, vigyázva, hogy le ne égjen. Amikor teljesen megpuhult, zsírjára pirítjuk, petrezselymes nokedlivel tálaljuk.

A körethez:
40 dkg liszt, 3 tojás, petrezselyemzöld, só. A tojásokat egy edényben összedolgozzuk a liszttel, sóval és annyi langyos vízzel, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk,
belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát galuskaszaggatóval, vagy teáskanállal lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és amint a galuskák feljönnek a víz színére, leszűrjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd a pörkölttel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép!!!