2013. november 2., szombat

Rántott csirkeszárny sütőben


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkeszárny, 3 tojás, liszt, 15-20 dkg kukoricapehely vagy zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeket levágjuk, majd kettévágjuk az alsó-felsőt, és sóval, borssal fűszerezzük. 
A kukoricapelyhet kissé elmorzsoljuk. 
A csirkeszárnyakat beleforgatjuk a lisztbe,  a tojásba, majd a kukoricapehelybe, sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. A csirkeszárnyak mellé hasábra vágott krumplit is tehetünk, így együtt 20-30 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....