2013. november 22., péntek

Sonkás-sajtos palacsinta


Hozzávalók:
20 dkg nyers füstölt sonka (lehet más is), 25 dkg reszelt sajt, friss bazsalikom, metélő vagy újhagyma, kevés őrölt bors, vaj.
Egy adag palacsinta
Elkészítése:
A palacsintákra helyezzük a sonkaszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott zöld fűszerekkel, kissé megborsozzuk, majd felcsavarjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé rakjuk a megtöltött palacsintákat, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Tipp: ehhez a palacsintához nagyon jól illik egy paradicsomsaláta.

Palacsintatészta
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
25 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 3 dl tej, 2 dl ásványvíz, csipet só, 1-2 evőkanál olaj a palacsintasütő kenéséhez. 
Elkészítése:
A tojásokat az olajjal egy habverővel elkavarjuk, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a tejet és a sót, sima masszát keverünk belőle, majd az ásványvízzel hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, mindkét oldalukon megsütjük a palacsintákat, majd ízlés szerint megtöltjük.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Milyen jó ötlet vacsorához. Sok friss zöldfélével pompás esti étek.

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....