2013. december 22., vasárnap

Orjaleves


Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg orjacsont (nyakszirtcsont), 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 paprika, 5 dkg száraztészta, szemes bors, só, házi ételízesítő, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húst megmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a habját leszedjük, házi ételízesítővel, sóval és szemes borssal fűszerezzük. A zöldségeket megpucoljuk, majd a leveshez adjuk. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor a csontot kivesszük a levesből, a húst leszedjük róla, a levest pedig leszűrjük. A száraztésztát enyhén sós vízben kifőzzük és beletesszük a levesbe.  Tálaláskor a levest megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tipp: Aki szereti, a zöldségeket a hússal együtt is visszateheti a levesbe. A csontról leszedett húst tálalhatjuk külön is: ecetes vagy céklás tormával kitűnő. 

Nincsenek megjegyzések:

Báránysült rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:  60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 ...