2013. december 29., vasárnap

Pezsgőkrémes torta


Hozzávalók:
A piskótához: 2 tojás, 2 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só
A krémhez: 5 dl pezsgő, 20 dkg porcukor, 1 zöld citrom reszelt héja, 2 evőkanál tejszín ízű pudingpor, 5 dl tejszín, 10 g zselatin
A díszítéshez: tejszínhab, zöld citrom, marcipán
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, belekavarjuk a tojássárgáját, a citromlével felfuttatott sütőport, majd a lisztet, a darált diót és a kakaót. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a cukrot kissé megpirítjuk, felöntjük 2 dl pezsgővel, kissé összefőzzük, amíg a cukor elolvad. A maradék pezsgőt elkavarjuk a zselatinnal és a pudingporral, majd a szirupba belekavarjuk, és krémesre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekavarjuk a langyos pudingkrémet és a citromhéjat. A krémet a kihűlt tortára simítjuk, majd hideg helyre tesszük, amíg a krém megdermed. Tejszínhabbal, zöld citrommal és marcipánvirágokkal díszítjük.

1 megjegyzés:

Nea írta...

Kedves Jutka!

Igazán méltó ez a csodás torta az ünnepi asztalra.

Békés, boldog, sikeres új évet kívánok Neked! Váljanak az álmaid valóra!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....