2013. december 11., szerda

Sonkás csirkemellrolád


Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell, 10 dkg bacon, 10-15 dkg vékonyra szeletelt sonka, 20 dkg mozzarella sajt vagy valamilyen lágy sajt, 6-8 cikk fokhagyma, 1 hagyma, só, bors, oregánó
Elkészítése:
A húst vékonyra szeleteljük, kissé kiverjük, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. Egy folpackra szorosan egymás mellé lerakjuk a baconszeleteket, ráhelyezzük a csirkemellet, erre ráterítjük előbb a sonka, majd a mozzarellaszeleteket. A sonkaszeletekkel párhuzamosan szorosan feltekerjük, sütőedénybe fektetjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A rolád mellé rakjuk, kb. 1,5 dl vizet aláöntve, alufóliával letakarva előmelegített sütőben kb. egy órát pároljuk, majd födetlenül további 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a húst nem túl vékonyan felszeleteljük. 

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Kedves Judit!
Tisztelettel és köszönettel veszem a "kicsikémhez" való feliratkozást! :D
Nemsokára téli szünet, akkor végig is fogom tudni olvasni az egész blogodat! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Guszta kompozíció. Az a kis uborka fa, külön ötletes. :o)

Judit Péter írta...

Köszönöm szépen! :)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...