2014. január 19., vasárnap

Csíki gulyás


Hozzávalók:
40 dkg marha- vagy sertéshús, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál pirospaprika, 2-3 cikk fokhagyma, kömény, 1 púpozott evőkanál paradicsompüré vagy 2 dl paradicsomlé, 50 dkg savanyú káposzta, tejföl.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst, a darabokra vágott gyökérzöldséget meg a felaprított fokhagymát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük.
Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük a vékonyra vágott savanyú káposztát, hozzáadjuk a paradicsompürét vagy paradicsomlevet és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....