2014. január 16., csütörtök

Nyúl csorba


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg nyúlhús, 1 nagy fej hagyma, 3 sárgarépa, 1 zeller, 1 paszternák, 5 dkg vaj, lestyán, citromlé, só, bors, házi ételízesítő;
a tálaláshoz: tejföl, csípős paprika
Elkészítése:
A nyúlhúst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot és zellert. Addig pároljuk, amíg félig meg nem puhulnak, majd a leveshez adjuk az apróra vágott lestyánnal együtt, és készre főzzük. A citromlével ízesítjük. Tálaláskor csípős paprikát és 1-2 evőkanál tejfölt kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....