2014. február 13., csütörtök

Boros nyúlpaprikás áfonyalekvárral


Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg nyúlhús, 2 sárgarépa, 3-4 hagyma, 4 cikk fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 3 evőkanál tejföl, áfonyalekvár.
a pácléhez: 4 dl vörösbor, 2 hagyma, 2 babérlevél, 3 cikk fokhagyma, szemes bors.
Elkészítése:
A nyúlhúst feldaraboljuk. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, majd ráöntjük a vörösbort. A páclébe belerakjuk a nyúldarabokat, megszórjuk szemes borssal, hozzáadjuk a babérlevelet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hagymát apróra, a sárgarépát karikára vágjuk, majd olívaolajon kissé megpároljuk. Beletesszük a pácolt nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, vizet öntünk alá, és előmelegített 200 fokos sütőben, alufóliával letakarva, kb. 1,5 órát sütjük. Néha a vizet pótoljuk a páclével. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a zöldségekből, és melegen tartjuk. A megfőtt zöldségeket pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. A szószt kissé összeforraljuk, majd a húst belerakjuk, és burgonyapürével vagy főtt burgonyával, áfonya lekvárral tálaljuk.


1 megjegyzés:

szannalina írta...

Nagyon finomnak látszik!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....