2014. február 13., csütörtök

Máktorta joghurtkrémmel


Hozzávalók:
a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja,1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor.
a krémhez: 3 dl joghurt, 4 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin
a díszítéshez: csokoládéforgács vagy szörp, tejszínhab
Elkészítése:
A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a mákot. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd elvágjuk.
A zselatint 1 dl joghurttal elkavarjuk, felmelegítjük (nem szabad főzni), összekeverjük a maradék joghurttal, a kétféle cukorral és a krémsajttal. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a torta díszítéséhez. A joghurtos krémbe kavarjuk a felvert tejszínt és megtöltjük a félbevágott lapot. A maradék tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítjük. Másnap szeleteljük.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Atyaég, de gyönyörű :-)

Hankka írta...

Csodaszép, nagyon guszta! :)