2014. február 4., kedd

Mézes-fokhagymás sertéskaraj


Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet bőrös sertéskaraj, 1 dl fehérbor, 2-3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál méz, só, bors, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése:
A sertéskarajt bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, megkenjük mézzel, és egy éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap egy lábasba felolvasztjuk a zsírt, rárakjuk a hússzeleteket, kevés vizet töltünk alá, meglocsoljuk borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Miután a hús megpuhult, fedő nélkül a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Burgonyapürével vagy más burgonyakörettel és savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...