2014. február 12., szerda

Nyúlcomb rakott padlizsánnal


Hozzávalók 4 személyre:
4 hátsó nyúlcomb, 10 dkg zsír, 7-8 cikk fokhagyma, 1 dl fehérbor, 10 dkg füstölt szalonna, bors, só, majoránna, 4 db babérlevél, házi ételízesítő.
A körethez: 2-3 közepes padlizsán, 4-5 paradicsom, sajt, kevés olaj, só, bors
Elkészítése:
A nyúlcombokat nagyon alaposan megtisztítjuk, szalonnaszeletekkel és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel meg majoránnával megszórjuk.
Mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnacsíkokat, babérlevelet, a zsírt, felöntjük a fehérborral, majd alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 1 órát pároljuk, végül fólia nélkül szép pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki. Félidőben meg lehet fordítani a combokat, hogy mindkét oldala szép piros legyen. A rakott padlizsánnal tálaljuk.
Ehhez a padlizsánt felszeleteljük, kissé megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Papírtörlővel leitatjuk a levét, majd grillserpenyőben vagy hagyományos serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Egy tűzálló tálba rétegezzük a paradicsomszeletekkel, sóval, borssal fűszerezzük, majd sajttal beborítva előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: