2014. február 27., csütörtök

Tavaszi töltött palacsinta


Hozzávalók a palacsintához (kb. 20 darabhoz):
25 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 3 dl tej, 2 dl ásványvíz, csipet só, 1-2 evőkanál olaj a palacsintasütő kenéséhez.
a töltelékhez: 20 dkg füstölt sonka, 10 dkg reszelt sajt, 1 piros paprika, 1 lila- vagy zöldhagyma, 2 főtt tojás, zöldsaláta, mag nélküli olajbogyó, 5-6 cherry paradicsom
Elkészítése:
A tojásokat az olajjal egy habverővel elkavarjuk, fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a tejet és a sót, sima masszát keverünk belőle, majd az ásványvízzel hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, és mindkét oldalukon megsütjük a palacsintákat.

Mindenikre ráfektetünk salátalevelet, megrakjuk a karikára vágott főtt tojással és a szeletekre vágott sonkával, megszórjuk reszelt sajttal, ráhalmozzuk a csíkokra vágott zöldségeket, az olajbogyót, majd felcsavarjuk a palacsintát, és négybe vágjuk. Egy fogvájóval megszúrunk minden roládot, és a félbevágott paradicsommal rögzítjük. Kitűnő vendégváró falatok.

3 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon guszta!!

Szentmocsári írta...

Ha szükség lesz a tevékenységed folyamán egy kóstoló szolgáltatásaira, akkor tudjad, hogy én majd önkéntesen és tiszteletdíj kérése nélkül vállalom. :)

Jutka írta...

Majdnem mindig akad valami kóstolni való, én meg örülök mikor dicsérik a főztömet :D