2014. március 19., szerda

Kapros-juhsajtos omlettek


Hozzávalók (2 személyre):
4 tojás, 3-4 evőkanál reszelt juhsajt, 1 kisebb piros húsú paprika, 1-2 evőkanál friss kapor, só, bors, vaj.
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és leforrázzuk. Lehúzzuk a héját és apró kockára vágjuk, majd kevés vajon megpároljuk. A tojást felverjük, belekavarjuk a juhsajtot, a párolt paprikát és az apróra vágott kaprot, sóval, borssal fűszerezzük. A kosárka- vagy muffin formákat kivajazzuk, belekanalazzuk a tojásmasszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk, vagy hűtőszekrényben tároljuk, másnap felmelegítjük. Friss kenyérrel és zöldséggel kínáljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....