2014. március 19., szerda

Kapros-juhsajtos omlettek


Hozzávalók (2 személyre):
4 tojás, 3-4 evőkanál reszelt juhsajt, 1 kisebb piros húsú paprika, 1-2 evőkanál friss kapor, só, bors, vaj.
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és leforrázzuk. Lehúzzuk a héját és apró kockára vágjuk, majd kevés vajon megpároljuk. A tojást felverjük, belekavarjuk a juhsajtot, a párolt paprikát és az apróra vágott kaprot, sóval, borssal fűszerezzük. A kosárka- vagy muffin formákat kivajazzuk, belekanalazzuk a tojásmasszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk, vagy hűtőszekrényben tároljuk, másnap felmelegítjük. Friss kenyérrel és zöldséggel kínáljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta!

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...