2014. március 23., vasárnap

Kijevi krémes


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 20 dkg vaj, 4 tojássárgája, 1 sütőpor
A habhoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 25 dkg darált dió
A krémhez: 2 tasak tejszín vagy vaníliás pudingpor , 5 dl tej, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a cukorral, a tejföllel, a vajjal, és a tojássárgával, meg a sütőporral, majd 4 részre osztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, belevegyítjük a darált diót, és szintén 4 részre osztjuk.
A tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, mindegyik lapot megkenjük a diós habbal, és egyenként megsütjük őket.
A pudingport megfőzzük a tejjel, és belekavarunk 5 dkg vajat. A maradék vajat kikavarjuk a porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudingkrémmel. A krémet háromfelé osztjuk, és betöltjük a lapok közé. A süteményt másnapig állni hagyjuk, majd felszeleteljük.

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...