2014. március 30., vasárnap

Limoncello


Hozzávalók:
4 citrom, 3 dl 96%-os alkohol, 25 dkg cukor, 4 dl víz.
Elkészítése:
A citromokat forró vízzel alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Hámozókéssel lehámozzuk a citrom sárga héját, a levét kicsavarjuk. A héját jól zárható befőttesüvegbe rakjuk, ráöntjük a citrom levét és az alkoholt. Lezárva 3-4 hétig pihentetjük, néha összerázzuk. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, összekavarjuk a leszűrt citromos alkohollal, üvegekbe öntjük, és hűtőszekrényben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....