2014. április 1., kedd

Bundázott sonkás póréhagyma tarhonyával


Hozzávalók (4 személyre):
4 kisebb póréhagyma, 8 vékony szelet sonka, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa,  20 dkg tarhonya, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 3 dl hús- vagy zöldségalaplé, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A megtisztított póréhagymáról eltávolítjuk a külső réteget, majd 10-12 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk (fellobbantjuk). A lecsepegtetett póréhagymát egy-egy szelet sonkába csavarjuk, fogvájóval megtűzzük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
A hagymát és a paprika apróra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a tarhonyát, és kissé lepirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Tálalás előtt efödve hagyjuk 10 percet . A rántott póréhagymával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Ez igazán különleges! Micsoda jó ötlet!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....