2014. április 11., péntek

Csirkecsorba


Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg csirkecomb vagy csirkehús, 1 nagy fej hagyma, 3 sárgarépa, 1 zeller, 1 paszternák, 10 dkg zöldborsó, 2-3 paradicsom, 5 dkg vaj, lestyán, citromlé, só, bors, házi ételízesítő;
a tálaláshoz: tejföl, csípős paprika
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, odatesszük főni, a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Egy serpenyőben vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, pasztinákot és zellert, majd a zöldborsót. Addig pároljuk, amíg félig megpuhulnak, ekkor hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott lestyánt meg a hámozott, majd apróra vágott paradicsomot. Készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük. Tejfölt és csípős paprikát kínálunk mellé.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Milyen jó dallamos neve van. Guszta nagyon, szeretem a leveseket...

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....